Release 105: berichten in de app, bestanden taggen en meer!

22 May, 2024| Janna de Valk| 4 min lezen

Welkom! In deze editie worden alle aanpassingen aan het aNewSpring-platform genoemd voor Release 105. Lees snel alle ins en outs.

Heb je wat minder tijd? Lees de titels en de dikgedrukte tekst om sneller op de hoogte te zijn van de aanpassingen.

Berichten en mededelingen in de app

Deelnemers die van elk vrij moment gebruik willen maken om te leren, kunnen nog beter terecht in de app nu berichten en meldingen zijn toegevoegd. Daardoor is het mogelijk om op elk moment up-to-date te blijven en om on the go vragen te stellen aan begeleiders.

  • Berichten en mededelingen worden toegevoegd aan het notificatie-overzicht, dat vanaf nu het ‘communicatiecentrum’ heet.

  • Binnengekomen berichten en mededelingen zijn te zien in één overzicht, met een duidelijk verschil tussen gelezen en ongelezen items.

  • Deelnemers kunnen nieuwe berichten versturen of reageren op ontvangen berichten. Daarnaast kunnen ze zoeken in mededelingen en berichten, en vragen sturen naar begeleiders over een vraag of inhoudsdeel vanuit de activiteitenplayer.

  • Nieuw binnengekomen berichten en mededelingen sturen pushnotificaties naar de telefoon van de deelnemer. Deelnemers kunnen dit zelf uitzetten onder ‘instellingen'. Wanneer de deelnemer de hoofdinstelling ‘ontvang pushnotificaties' eerder heeft uitgeschakeld, moet die eerst worden aangezet om notificaties te kunnen ontvangen.

Taggen van bestanden

Auteurs die gewend zijn om contentbibliotheken en content te taggen, kunnen dezelfde manier van organiseren nu toepassen op bestanden. Bestanden kunnen getagd worden op de bestandenpagina binnen in een contentbibliotheek.

Wanneer je vragen of inhoudsdelen aan het maken bent en naar een bestand zoekt om toe te voegen, dan kunnen tags gebruikt worden om te filteren en de bestanden sneller te vinden.

  • Filteren van bestanden is een toevoeging die in juni 2024 live gaat.

  • Afbeeldingen die worden toegevoegd door een ontwerper, reseller of omgevingsbeheerder, zoals cursus- en productafbeeldingen, kunnen niet worden getagd.

Gemakkelijker starten van gratis producten (met direct toegang)

Deelnemers die producten met ‘gratis, direct toegang’ als betaalmethode toevoegen, komen niet langer onnodig uit op een bestelpagina. In plaats daarvan worden ze gelijk doorgestuurd naar de uitvoering.  Wanneer het product meerdere uitvoeringen bevat, dan komen ze uit op de homepagina. De deelnemer ontvangt ook geen bevestigingsmails meer voor dit soort producten.

Vooraf opgenomen video’s inleveren

Deelnemers die thuis of op werk leren via een computer, hebben niet altijd toegang tot een webcam. Dit maakte het lastig om een video-inleveropdracht af te ronden. De optie om vooraf opgenomen video’s te uploaden wordt nu ook beschikbaar voor deelnemers die leren op de computer. Dit geeft hen ook de kans om hun video te bewerken en om creatievere video’s in te leveren!

Schermlezer toegankelijkheid

In ons lopende project om het aNewSpring-platform volledig toegankelijk te maken voor al je deelnemers, hebben we een nieuwe stap gezet. Dit keer hebben we het mogelijk gemaakt om tekstalternatieven toe te voegen aan niet-tekstuele content.

Niet-tekstuele content, zoals afbeeldingen, video's en geluidsfragmenten, kunnen van tekstalternatieven worden voorzien. Ze kunnen worden voorgelezen door schermlezers, zodat het toegankelijk wordt voor iedereen. Tekstalternatieven kunnen nu worden toegevoegd door:

  • auteurs die bestanden gebruiken in vragen en inhoudsdelen

  • ontwerpers die afbeeldingen gebruiken in de template

  • resellers die afbeeldingen gebruiken voor producten

  • omgevingsbeheerders die bestanden gebruiken in de look & feel

Duik in de details

Een aantal van deze features zullen beschikbaar zijn voor aNewSpring voor Trainers; al deze features zullen beschikbaar zijn voor aNewSpring voor Organisaties:

Als je nog vragen hebt over de release, neem dan contact op met onze Support Heroes!

Wil een indruk achterlaten Kritische optimist

Janna de Valk

Duikt in projecten met de intentie om te leren en oplossingen te bedenken die het leven makkelijker maken.

Vind me op

Wil je je training verbeteren?

Bekijk onze services!