Release 89: Beoordelen en adaptiviteit

11 mrt., 2021| Reinier Batterink| 4 min lezen

In de komende release, op 16 maart 2021, maken we ruimte voor het aanpassen van beoordelingstermen, toevoegen van feedbackvelden en een uitbreiding van adaptiviteit. Een stap in de goede richting om gelaagdheid aan te brengen en niet alleen de nadruk te leggen op een eindbeoordeling. Wij worden hier in ieder geval erg blij van. Jullie ook? We worden trouwens ook blij van feedback, dus laat ons vooral weten wat je ervan vindt!

Beoordelingstermen op jou aanpassen

Als je een beoordeling doet, wil je dat de beoordeling ook echt bij je past. De identiteit van jou als beoordelaar of van jouw organisatie wil je terugzien. Dat kan door zelf kleuren te kiezen bij de uitkomst gezakt of geslaagd. Het hoeft geen rood of groen meer te zijn, maar je kunt dit zelf bepalen. De termen gezakt en geslaagd kun je ook aanpassen, zodat dit echt past bij de beoordeling die jij voor ogen hebt.

Demo

Hoe je het aanpast

Meer informatie vind je op onze support site.

Extra feedbackvelden voor hoger leerrendement

We kijken niet alleen naar de eindbeoordeling. De weg ernaartoe is net zo belangrijk. Een beoordeling kun je onderbouwen met feedback. We weten dat deelnemers kunnen leren van feedback, daarom voegen wij extra feedbackvelden toe. Als je beoordelingscriteria gebruikt, dan krijg je voor ieder beoordelingscriterium een feedbackveld, zodat begeleiders beter kunnen aangeven hoe ze tot de beoordeling zijn gekomen.

Demo

Hoe je ze gebruikt

In de volgende video zie je hoe feedbackvelden gebruikt kunnen worden.

Nieuw jasje voor de adaptieve blokken

Deelnemers een learning journey aanbieden die zich aanpast aan hun niveau, dat is waar onze adaptiviteit voor ontwikkeld is. Om duidelijker te maken waar de deelnemer aan toe is, bieden we de mogelijkheid om de adaptieve blokken anders weer te geven.

Waar in de huidige situatie de activiteiten centraal staan in de learning journey, kan de deelnemer nu de leerdoelen zien staan en per doel de activiteiten opvragen om aan dat specifieke doel te werken.

Demo

Hoe stel je dit in?

Meer informatie over leerdoelen vind je op onze support site.

We voegen daarnaast een middel toe om de volgorde waarin deelnemers door een adaptieve learning journey lopen van te voren beter te bepalen. Dit doen we door nieuwe condities toe te voegen op activiteit- en blok-niveau die vrijvallen bij het behalen van een bepaalde score op één of meerdere leerdoelen. Zo volgen deelnemers dus op hun eigen tempo een learning journey maar wel op een door jou vastgestelde volgorde.

In een organisatie zou het zo kunnen zijn dat deelnemers eerst de basisleerdoelen moeten behalen om door te gaan voor de expertleerdoelen. Het voordeel hiervan is dat deelnemers bepaalde kennis eerst hebben behaald, voordat ze de geavanceerde content tot zich gaan nemen.

Demo

Hoe gebruik je dit?

Meer informatie over condities vind je op onze support site.

Integraties: makkelijker en sneller gemaakt

De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat integraties met andere systemen voor klanten steeds belangrijker wordt. Het creëren van een ecosysteem rondom leren komt steeds hoger op de agenda van de opleider. Met onze vrij beschikbare API was het al mogelijk om de verbinding te maken met andere pakketten zoals bijvoorbeeld een HR of cursusadministratie systeem. Vanaf vandaag kunnen we jullie daar ook actief mee helpen.

In onze prijslijst hebben we nu namelijk de Integratie service opgenomen. Via deze service maken we voor jou een integratie tussen aNewSpring een een systeem waar jij mee wilt integreren. Ook zorgen wij voor het beheer en onderhoud. Interesse? Het enige dat jij zelf moet doen om een koppeling of integratie te realiseren is door een email te sturen naar jeroen@anewspring.nl

Live zien hoe aNewSpring presteert

We willen graag transparant zijn over de beschikbaarheid en prestaties van het aNewSpring platform. Via onze nieuwe twitterpagina willen we je op de hoogte houden van eventuele onderbrekingen in de beschikbaarheid en andere mogelijke problemen aangaande de prestaties van het aNewSpring platform. Blijf op de hoogte via @aNewSpring_Ping

Wat is er nog meer verbeterd?

  • We bieden de backend ook in het Duits aan.

  • De formulier- en reflectieactiviteiten kunnen een geschatte activiteitsduur aangeven.

  • In de rapportage is het mogelijk om te filteren op de tussenbeoordeling van de inleveropdracht en video inleveropdracht activiteiten.

Wil je een compleet overzicht van onze toevoegingen? Kijk dan naar de release notes:

Deze features zijn deels beschikbaar bij aNewSpring voor Trainers en volledig bij aNewSpring voor Organisaties.

Mocht je vragen hebben over de release, twijfel dan niet om contact op te nemen met onze support heroes!

Proactieve organisator Wil 400 km in een dag fietsen

Reinier Batterink

Haalt plezier uit leren van anderen en helpt anderen graag leren over uiteenlopende onderwerpen.

Vind me op