G4S
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fassets.anewspring.prod.verveagency.com%2Fassets%2Fblogs%2F00-migration%2Fg4s%2Fg4s-feature.png&w=3840&q=100)
“In samenwerking met woon- en zorgcentrum de Gelderhorst heeft G4S een bestaande learning journey aangepast naar een tweetalige training.” Het is nu ook beschikbaar voor doven en slechthorenden.
Deze learning journey is genomineerd voor de aNewSpring Awards 2021.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fassets.anewspring.prod.verveagency.com%2Fassets%2Fcustomer-stories%2Fanewspring-customer-story-g4s-sign-language-learning-journey.png&w=3840&q=100)
De organisatie
G4S ontwikkelt veiligheidstrainingen voor in het bedrijfsleven. Voornamelijk voor BHV, EHBO en VCA ben je bij G4S aan het juiste adres.
Leren is voor iedereen
Wij zijn van mening dat leren voor iedereen toegankelijk moet zijn, dus ook voor slechthorenden en dove mensen. G4S denkt daar hetzelfde over, zij hebben een huidige learning journey aangepast zodat deze ook toegankelijk is in de eerste taal voor deze groep mensen.
“BHV is voor elke organisatie belangrijk, dus ook als de Nederlandse taal niet de voertaal is.”
In samenwerking met woon- en zorgcentrum De Gelderhorst en aNewSpring is de learning journey – gebaseerd op de opleidingsprogramma Emergency Response – beschikbaar met een dove tolk.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fassets.anewspring.prod.verveagency.com%2Fassets%2Fcustomer-stories%2Fanewspring-customer-story-g4s-gelderhorst-promo-video.png&w=3840&q=100)
Video's met een dove tolk
Er zijn veel video’s toegevoegd die worden ondersteund door een dove tolk. De learning journey begint bij elk onderwerp met een ‘Stel je eens voor’-scenario. Vervolgens wordt er een stukje theorie gegeven over hoe je een blessure of ziekte kunt herkennen en welke hulp je moet bieden. De theorie wordt afgewisseld met verschillende vragen en filmpjes. De tolk en de trainer werken nauw samen om de stof zo goed mogelijk over te brengen.
Ambities om te innoveren
Het is een mooie ontwikkeling dat een learning journey in aNewSpring wordt opengesteld voor doven en slechthorenden. Dit draagt bij aan de gelijkwaardigheid tussen de deelnemers, een van de kernwaarden van de Gelderhorst. Zo zijn er 100 deelnemers blij gemaakt met deze ontwikkeling en volgen er hopelijk nog veel meer!